Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Testing αρώματος!




Αξίζει να επενδύσετε λίγο από χρόνο σας στην αναζήτηση ενός νέου αρώματος. Είναι μια περιπέτεια ομορφιάς, στον υπέροχο κόσμο των αισθήσεων, η οποία -πιστέψτε με- μπορεί να έχει ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες. Ακόμα, κι αν το budget σας δεν επιτρέπει την απόκτηση του πιο ακριβού αρώματος που υπάρχει στα stand ενός καταστήματος καλλυντικών, η «γνωριμία» και μόνο με αυτό θα σας ανεβάσει τη διάθεση και θα χαρίσει μία ακόμα εμπειρία ομορφιάς.

Έχω γραφτεί κατά καιρούς πολλά και χρήσιμα tips για την επιλογή του σωστού. Για εμένα όμως το ζήτημα είναι ένα και μοναδικό: το άρωμα που μόλις το δοκιμάσετε, σας κατακτήσει σε χρόνο μηδέν, αυτό είναι και το κατάλληλο. Είναι λίγο-πολύ σαν τον κεραυνοβόλο έρωτα, μόλις το δεις ξέρεις αμέσως ότι αυτός είναι για εσένα…

Ναι, είναι αλήθεια ότι για να βγείτε για ένα καλά οργανωμένο σαφάρι αρώματος, πρέπει να έχετε στις τσέπες σας κόκκους καφέ (πολλά stand πλέον είναι εφοδιασμένα). Θα «καθαρίσει» την αναπνοή σας κι έτσι θα μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά και να διαλέξτε πιο εύκολα. Ποτέ όμως μην το παρακάνετε. Αντίθετα, διαλέξτε τρία με τέσσερα brands που σας ενδιαφέρουν είτε γιατί έχετε επενδύσει ξανά σε άρωμά τους είτε γιατί σας εκφράζει η φιλοσοφία τους και ακολουθήστε τις παρακάτω κινήσεις ιεροτελεστίας:

Επιλέξτε ένα παλιό και all time classic που ίσως δεν είχατε δοκιμάσει ποτέ. Πολλές φορές τα παλιά μεγάλα ονόματα στα αρώματα μπορεί να τα έχουμε συνδυάσει με κάτι παλιό και ξεπερασμένο. Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Στην επιδερμίδα μας μπορεί να ταιριάζουν πολύ.

Επιλέξτε και δύο καινούργια της αγοράς από τις οικογένειες αρωμάτων που σας αρέσουν (λουλούδια, φρούτα, ξυλώδη). Το ένα από τα δύο ας είναι κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά!

Ρωτήστε για την ιστορία και του αρώματος. Είναι σημαντικό να ξέρετε την ταυτότητα του και το παραμύθι του. Άλλωστε όλα τα αρώματα έχουν ένα μύθο πίσω τους. Αυτή είναι και η μαγεία τους.

Ζητήστε τα ειδικά χαράκια και γράψτε επάνω τα ονόματά τους. Ψεκάστε ένα-ένα με το αντίστοιχο άρωμα και περιμένετε ένα λεπτό μέχρι να σας αποκαλύψει τις αρωματικές νότες της μουσικής τους.

Εάν θέλετε να το δοκιμάσετε στον εσωτερικό του καρπού του χεριού σας είστε ελεύθερες. Απλά μην το τρίψετε!

Ακόμα κι αν ξέρετε ποιο έχετε ερωτευτεί όπως είπαμε κεραυνοβόλα, περιμένετε… Το άρωμα κυρίες μου, θέλει υπομονή, μην είστε βιαστικές.… κάντε μια βόλτα στο κατάστημα, μυρίστε ξανά τα χαρτάκια με τις δοκιμές και τότε πάρτε την πιο σοφή απόφαση!

(Πηγή: http://www.jenny.gr)

2 σχόλια:

  1. Εγώ επειδή είμαι λιγάκι αναποφάσιστη πάντα όταν πρόκειται για άρωμα και όχι μόνο, θα διαλέξω αυτό που θα είναι όπως λες εσύ κεραυνοβόλος έρωτας!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω το ίδιο πρόβλημα έχω Claire μου... δεν μπορώ ν'αποφασίσω εύκολα, ειδικά στα αρώματα!!! Τελικά ο κεραυνονόλος έρωτας... μάλλον είναι και η πιο σωστή επιλογή! Φιλιά!

      Διαγραφή